Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kolhorn

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Kolhorn biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en omschrijft wat de opties zijn. Het plan stelt bloot welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport onderschrijven ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is relevant voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een verslag met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Kolhorn die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kolhorn

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze persoon neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energiedeskundige. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kolhorn (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan biedt een lijst met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Gecertificeerde specialisten zijn vindbaar op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te vragen van objectieve energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Kolhorn.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt thuis langs en calculeert welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop verstuurt hij een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze details zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kolhorn laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Kolhorn vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie expert. Het is beter om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel behandelen we adres details van betrouwbare EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kolhorn

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kolhorn met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder noemen we de meest interessante maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Kolhorn

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3645,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6155,00€880,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4690,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3210,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€59,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1050,00€185,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Kolhorn is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder ontdek je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kolhorn: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall of United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €6.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Kolhorn laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.300 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Kolhorn. Hieronder delen we daarom een schema met krachtige en laag geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Kolhorn!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Kolhorn: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Kolhorn

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje lees je nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Kolhorn.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan ramen, gevel, wanden, vloer, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk verschillende individuele subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kolhorn opzoeken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Anna Paulowna, Barsingerhorn en Breezand).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Kolhorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kolhorn?

Het energie maatwerkadvies Kolhorn is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport biedt per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Via dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €245,00 tot wel €300,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €255,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Kolhorn te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kolhorn voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie