Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Anna Paulowna

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Anna Paulowna is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting de diverse opties. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan bieden ze in detail de totale kosten en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Anna Paulowna die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-anna-paulowna

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minderen. In het plan wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale expert. Professionele en bedreven energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Anna Paulowna (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geef je inzicht in uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Geschikte energie specialisten kan je vinden op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is beter om minimaal 2 offertes te verkrijgen van deskundige adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Anna Paulowna.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en analyseert welke opties aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Anna Paulowna laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Anna Paulowna vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren specialist. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we naam + adresgegevens van mogelijk interessante energie experts die werken in de gemeente Hollands Kroon. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Anna Paulowna

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Anna Paulowna waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids beschrijven we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over tochtwerende strips.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Anna Paulowna

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1985,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4275,00€880,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5085,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3005,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€460,00€32,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €22,25€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Anna Paulowna is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand verstrekken we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Anna Paulowna: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie & United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.300 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Anna Paulowna bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.300 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Anna Paulowna. In het gedeelte hieronder doorzoek je een weergave met belangrijke en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Anna Paulowna!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Anna Paulowna: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Anna Paulowna

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen wij actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Anna Paulowna.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van vloer, dak, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk verschillende particuliere subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Anna Paulowna aanvragen in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals t Zand, Breezand en Oudesluis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Anna Paulowna

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Anna Paulowna?

Het energie maatwerkadvies Anna Paulowna is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan biedt per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Middels dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €195,00 – €325,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €260,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Anna Paulowna aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Anna Paulowna voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie