Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing t Zand

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies t Zand kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en controleert waar de kansen liggen. Het plan is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan delen ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een plan met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in t Zand die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-t-zand

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verminderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze professional analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke specialist. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in t Zand (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan biedt een lijst met verschillende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. De juiste energie experts kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te vragen van gediplomeerde bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in t Zand.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist loopt door de woning en bekijkt welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel bekijk je aspecten zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in t Zand laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur t Zand vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale energie specialist. Het is raadzaam om een adviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder delen we adresgegevens van mogelijk interessante experts die actief zijn in de gemeente Schagen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio t Zand

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in t Zand met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand vind je de gunstigste duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over inductie koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in t Zand

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2490,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5715,00€610,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4765,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2945,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€44,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,05€7,65 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in t Zand is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder check je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp t Zand: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent of Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €4.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in t Zand bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.400 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in t Zand. Onderstaand check je een lijstje met belangrijke en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in t Zand!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel t Zand: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in t Zand

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder check je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in t Zand.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van gevel, ramen, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening t Zand opvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Sint Maartensvlotbrug, Oudesluis en Burgerbrug).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in t Zand

Wat is maatwerkadvies energiebesparing t Zand?

Een energie maatwerkadvies t Zand is een adviesplan met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €220,00 tot €330,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €240,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in t Zand op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in t Zand voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie