Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Burgerbrug

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Burgerbrug biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies beschrijven ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie kun je meer info vinden over de kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Burgerbrug die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-burgerbrug

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te minderen. In het plan wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde adviseur. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Burgerbrug (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geef je inzicht in verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerk adviseur. Ervaren experts kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om verschillende offertes op te zoeken van erkende energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met werkzaamheden die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Burgerbrug.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt op locatie en inspecteert welke opties gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Burgerbrug laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Burgerbrug vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren specialist. Het is verstandig om een adviesbureau uit de regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je gegevens van betrouwbare energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Schagen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Burgerbrug

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Burgerbrug waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand check je de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over tochtstrips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Burgerbrug

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1745,00€100,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10100,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5055,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2965,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€26,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €510,00€40,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Burgerbrug is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bieden we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Burgerbrug: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie of Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.900 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Burgerbrug bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 – €425,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Burgerbrug. In dit blokje doorzoek je een schema met handige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Burgerbrug!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Burgerbrug: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Burgerbrug

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen wij praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Burgerbrug.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, dak, ramen, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schagen biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Burgerbrug opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Schagerbrug, Petten en Sint Maartensbrug).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Burgerbrug

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Burgerbrug?

Het energie maatwerkadvies Burgerbrug is een adviesrapport met suggesties voor de verduurzaming van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies komt per maatregel met het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €235,00 tot wel €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €280,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Burgerbrug te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Burgerbrug voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie geeft lagere energielasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie