Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schagerbrug

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Schagerbrug is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan bieden ze grondig de investering en de terugverdientijd van de diverse investeringsopties. Het energierapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Schagerbrug die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schagerbrug

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verlagen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome maatwerkadviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schagerbrug (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale energie-specialist. De juiste energieadviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes op te vragen van erkende EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Schagerbrug.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau komt thuis langs en bekijkt welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop mailt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Schagerbrug laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Schagerbrug vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de omgeving te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je adres details van kwalitatieve EPA-adviseurs die werken in de gemeente Schagen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Schagerbrug

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schagerbrug waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder delen we de meest interessante maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over woning ventilatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Schagerbrug

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4225,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11575,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5165,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3050,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€445,00€52,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €400,00€49,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Schagerbrug is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder delen wij meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Schagerbrug: betaalbaar en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Budget Energie, Vattenfall of United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.700 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Schagerbrug bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.550 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €240,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Schagerbrug. In dit blokje verstrekken we een schema met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Schagerbrug!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Schagerbrug: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Schagerbrug

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje lees je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Schagerbrug.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan gevel, dak, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Schagerbrug opvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Dirkshorn, Sint Maartensbrug en Tuitjenhorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Schagerbrug

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schagerbrug?

Het energie maatwerkadvies Schagerbrug is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan geeft per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €195,00 tot ongeveer €325,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Schagerbrug te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Schagerbrug voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie