Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tuitjenhorn

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Tuitjenhorn biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies tref je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de verwachte kosten, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Tuitjenhorn die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tuitjenhorn

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verlagen. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tuitjenhorn (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geef je inzicht in bruikbare verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van de muren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energie-expert. Professionele EPA-adviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te zoeken van erkende energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Tuitjenhorn.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt op locatie en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen krijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel bekijk je informatie zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Tuitjenhorn laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Tuitjenhorn vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een professionele energie expert. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel bieden we gegevens van professionele specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Schagen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Tuitjenhorn

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tuitjenhorn die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Tuitjenhorn

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3515,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4455,00€1005,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4640,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3265,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€51,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1225,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Tuitjenhorn is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand noemen we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tuitjenhorn: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie of Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Tuitjenhorn laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.650 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Tuitjenhorn. In het gedeelte hieronder verstrekken we een aantal praktische en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Tuitjenhorn!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Tuitjenhorn: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Tuitjenhorn

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand delen we nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Tuitjenhorn.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Tuitjenhorn vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Waarland, Warmenhuizen en Sint Maarten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Tuitjenhorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tuitjenhorn?

Het energie maatwerkadvies Tuitjenhorn is een advies met suggesties voor de vergroening van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €200,00 – €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Tuitjenhorn aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Tuitjenhorn voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie