Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Warmenhuizen

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Warmenhuizen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan tref je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de populaire duurzame opties. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Warmenhuizen die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-warmenhuizen

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te minderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Warmenhuizen (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Objectieve adviesbedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen van objectieve experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Warmenhuizen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze details zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Warmenhuizen laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Warmenhuizen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Wij adviseren om een adviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van kwalitatieve energie specialisten die werken in de gemeente Schagen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Warmenhuizen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Warmenhuizen die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over HR-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Warmenhuizen

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1875,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5290,00€810,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5270,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2990,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€365,00€56,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €30,50€34,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Warmenhuizen is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bekijk je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Warmenhuizen: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Essent, Budget Energie & Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Warmenhuizen aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.900 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €150,00 t/m €425,00 per element.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Warmenhuizen. In de box hieronder delen wij een aantal populaire en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Warmenhuizen!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Warmenhuizen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsadvies geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Warmenhuizen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje delen wij een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Warmenhuizen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van vloer, gevel, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijk verschillende lokale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Warmenhuizen afsluiten in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Sint Maarten, Schagerbrug en Dirkshorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Warmenhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Warmenhuizen?

Dit energie maatwerkadvies Warmenhuizen is een advies met aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €200,00 tot wel €345,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €275,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Warmenhuizen te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het complex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Warmenhuizen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie