Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dirkshorn

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Dirkshorn is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bestudeert wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport vind je in detail de totale kosten en het rendement van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het rapport is aan te raden voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp vind je de investering, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Dirkshorn die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dirkshorn

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dirkshorn (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Geschikte adviesbedrijven kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om minimaal 2 offertes op te vragen van gecertificeerde energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een weergave met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Dirkshorn.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt langs en bekijkt welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Niet veel later krijg je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze informatie zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Dirkshorn laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Dirkshorn vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder vind je adres-informatie van professionele adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Schagen. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Dirkshorn

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dirkshorn waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder vind je de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over zonneboiler.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Dirkshorn

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1665,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6200,00€920,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5510,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3125,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€425,00€31,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,65€7,15 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Dirkshorn is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder tref je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Dirkshorn: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, GreenChoice, Vattenfall en Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Dirkshorn laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €4.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 tot €425,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Dirkshorn. Bijgaand vind je daarom een aantal populaire en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Dirkshorn!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Dirkshorn: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het plan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Dirkshorn

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje onderzoek je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Dirkshorn.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van ramen, gevel, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schagen biedt mogelijk aanvullende lokale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Dirkshorn opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Zijdewind, Tuitjenhorn en Waarland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Dirkshorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dirkshorn?

Dit energie maatwerkadvies Dirkshorn is een besparingsplan inclusief suggesties voor de verduurzaming van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €180,00 – €285,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €280,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Dirkshorn te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Dirkshorn voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie