Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schagen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Schagen biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies onderschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het rapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een advies met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Schagen die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schagen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verkleinen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale energiedeskundige. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schagen (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van diverse maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke energie-expert. Gediplomeerde energie adviseurs check je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om enkele offertes op te vragen van neutrale experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal krijg je een opsomming met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Schagen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt op locatie en beschrijft welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Schagen laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Schagen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale expert. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder delen we adres details van mogelijke energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Schagen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Schagen

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schagen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids delen wij de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over zuinige douchekoppen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Schagen

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1830,00€100,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10150,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4905,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2995,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€49,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1325,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Schagen is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand noemen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schagen: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Engie, Vattenfall en Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Schagen laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Deze constructie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.150 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Schagen. In het gedeelte hieronder delen wij een weergave met effectieve en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Schagen!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Schagen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Schagen

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bespreken we praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Schagen.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, dak, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Schagen vergelijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Medemblik, Opmeer en Hollands Kroon).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Schagen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schagen?

Het energie maatwerkadvies Schagen is een advies met een plan van aanpak voor de vergroening van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €225,00 t/m €300,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Schagen op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Schagen voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie