Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Callantsoog

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Callantsoog zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en geeft een toelichting de verschillende optie. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport bekijk je gedetailleerd de kosten en baten van de bekende verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een energieplan met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Callantsoog die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-callantsoog

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verminderen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Callantsoog (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een overzicht met verschillende energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Erkende maatwerkadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes op te zoeken van objectieve vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Callantsoog.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert loopt door de woning en inspecteert welke groene maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Callantsoog laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Callantsoog vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde adviseur. Het is nuttig om een expert uit de omgeving te zoeken Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder lees je namen en adressen van kwalitatieve adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Schagen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Callantsoog

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Callantsoog met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over radiator isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Callantsoog

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3590,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11200,00€670,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4825,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3035,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€450,00€52,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,25€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Callantsoog is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bekijk je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Callantsoog: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice, Engie & Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Callantsoog laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.600 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 tot €525,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Callantsoog. In het gedeelte hieronder vind je een aantal relevante en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Callantsoog!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Callantsoog: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Callantsoog

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder lees je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Callantsoog.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, vloer, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Callantsoog opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Petten, Anna Paulowna en t Zand).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Callantsoog

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Callantsoog?

Een energie maatwerkadvies Callantsoog is een adviesrapport met suggesties voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel het kostenplaatje en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot en met €295,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €255,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Callantsoog te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Callantsoog voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie