Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Petten

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Petten zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energieadvies stelt bloot welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen onderzoek je heel specifiek de kosten en baten van de getoonde woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Petten die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-petten

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Let op: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale energiecoach / deskundige. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Petten (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energie-expert. Deskundige vakmensen kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te ontvangen van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Petten.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt thuis langs en inspecteert welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop ontvang je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Petten laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Petten vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale energie expert. Het is slim om een specialist rondom je woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van betrouwbare energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Schagen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Petten

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Petten die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids vind je de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over LED-verlichting.

Het comfort van een energiezuinige woning in Petten

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2460,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11800,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4795,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3315,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€49,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,00€30,50 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Petten is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder vind je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Petten: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice en Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Petten aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.100 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Petten. In het gedeelte hieronder vind je een weergave met relevante en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Petten!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Petten: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit advies vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Petten

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Petten.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Petten afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Sint Maartensbrug, t Zand en Sint Maartensvlotbrug).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Petten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Petten?

Het energie maatwerkadvies Petten is een rapport met suggesties voor de verduurzaming van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke opties jouw woning verduurzamen. Door middel van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €180,00 tot en met €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €260,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Petten te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het complex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Petten voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie