Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint Maartensvlotbrug

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Sint Maartensvlotbrug kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en analyseert de diverse opties. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport tref je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de investering, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sint Maartensvlotbrug die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-maartensvlotbrug

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde specialist. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint Maartensvlotbrug (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende energieadviseur. Betrouwbare energie specialisten zijn te vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes te vragen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sint Maartensvlotbrug.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en analyseert welke maatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint Maartensvlotbrug laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Sint Maartensvlotbrug vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energie specialist. Het is aan te raden om een expert uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder doorzoek je contactgegevens van professionele maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Schagen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Sint Maartensvlotbrug

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint Maartensvlotbrug die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder check je de meest interessante duurzame oplossingen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over radiatorfolie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Sint Maartensvlotbrug

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1055,00€330,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10900,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4955,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3400,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€31,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,55€7,75 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Sint Maartensvlotbrug is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand delen wij meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sint Maartensvlotbrug: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall of Delta, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Sint Maartensvlotbrug bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.400 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €165,00 tot €400,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Sint Maartensvlotbrug. Bijgaand vind je om die reden een schema met praktische en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Sint Maartensvlotbrug!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Sint Maartensvlotbrug: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Sint Maartensvlotbrug

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand delen we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Sint Maartensvlotbrug.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan vloer, (spouw)muur, ramen, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Schagen biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Sint Maartensvlotbrug opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Warmenhuizen, Burgerbrug en Schagerbrug).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Sint Maartensvlotbrug

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint Maartensvlotbrug?

Dit energie maatwerkadvies Sint Maartensvlotbrug is een besparingsplan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 t/m €335,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Sint Maartensvlotbrug te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Sint Maartensvlotbrug voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie