Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint Maartensbrug

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Sint Maartensbrug is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies tref je grondig de kosten en de terugverdientijd van de bekende investeringskeuzes. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Sint Maartensbrug die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-maartensbrug

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verkleinen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende specialist. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint Maartensbrug (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan bevat een weergaven van diverse duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PUR en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Gediplomeerde specialisten vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om minimaal 2 offertes aan te vragen van gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sint Maartensbrug.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist loopt door de woning en stelt vast welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint Maartensbrug laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Sint Maartensbrug vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale maatwerkadviseur. Wij adviseren om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand lees je contactgegevens van erkende vakmensen die actief zijn in de gemeente Schagen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Sint Maartensbrug

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint Maartensbrug waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids noemen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over waterbesparende douchekop.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Sint Maartensbrug

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1870,00€110,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11925,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5120,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2910,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€460,00€49,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,40€7,05 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Sint Maartensbrug is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte bekijk je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Sint Maartensbrug: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Vattenfall & Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.500 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Sint Maartensbrug aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 tot €450,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Sint Maartensbrug. Hieronder doorzoek je een schema met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Sint Maartensbrug!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Sint Maartensbrug: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Sint Maartensbrug

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder doorzoek je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Sint Maartensbrug.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan ramen, (spouw)muur, vloer, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schagen biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Sint Maartensbrug vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Tuitjenhorn, Sint Maartensvlotbrug en Warmenhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Sint Maartensbrug

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint Maartensbrug?

Een energie maatwerkadvies Sint Maartensbrug is een besparingsplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot ongeveer €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €275,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Sint Maartensbrug te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Sint Maartensbrug voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie