Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint Maarten

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Sint Maarten biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en test wat er mogelijk is. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies vind je grondig de initiële investering en het rendement van de populaire energiebesparende maatregelen. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de geraamde kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Sint Maarten die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-maarten

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze expert bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energie-expert. Professionele en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint Maarten (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energieadviseur. Objectieve energie experts kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om meerdere offertes te verkrijgen van betrouwbare vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform krijg je een weergave met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Sint Maarten.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs loopt door de woning en onderbouwt welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Kort daarop ontvang je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen lees je details zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint Maarten laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Sint Maarten vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde vakman. Het is goed om een adviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder verstrekken we namen en adressen van mogelijk beschikbare energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Schagen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sint Maarten

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint Maarten die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over aardwarmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Sint Maarten

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3550,00€420,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11825,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5455,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3180,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€41,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €580,00€35,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Sint Maarten is een hele goede keuze. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte tref je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sint Maarten: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco, Essent of Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.100 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Sint Maarten laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Deze constructie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.250 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 tot €475,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Sint Maarten. In dit blokje vind je daarom een weergave met belangrijke en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Sint Maarten!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Sint Maarten: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het document geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Sint Maarten

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje kan je aan de slag met up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Sint Maarten.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, vloer, gevel, ramen, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Sint Maarten opzoeken in februari 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals t Veld, Dirkshorn en Zijdewind).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Sint Maarten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint Maarten?

Een energie maatwerkadvies Sint Maarten is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €220,00 tot €285,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €245,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Sint Maarten te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Sint Maarten voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie