Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudesluis

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oudesluis is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies check je in detail het kostenplaatje en het rendement van de verschillende investeringsopties. Het energieplan is geschikt voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oudesluis die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudesluis

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele specialist op het gebied van energie. Professionele en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudesluis (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van gevels en het toepassen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele maatwerkadviseur. Objectieve energie experts kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes op te vragen van deskundige adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een opsomming met investeringen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oudesluis.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt op locatie en onderbouwt welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen mailt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel vind je bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudesluis laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oudesluis vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energie specialist. Het is raadzaam om een specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder tref je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Schagen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oudesluis

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudesluis waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over zuinige douchekoppen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oudesluis

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3415,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6065,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4555,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2925,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€37,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,70€7,30 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Oudesluis is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder delen wij extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Oudesluis: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, Budget Energie, Eneco of Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Oudesluis laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.900 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 tot €475,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Oudesluis. In de box hieronder vind je een weergave met handige en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oudesluis!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Oudesluis: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oudesluis

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder bespreken we praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Oudesluis.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, wanden, dak, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Schagen heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schagen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oudesluis bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Burgerbrug, Callantsoog en Petten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schagen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Oudesluis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudesluis?

Het energie maatwerkadvies Oudesluis is een advies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport geeft per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €225,00 t/m €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudesluis aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oudesluis voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie