Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Breezand

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Breezand biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat er mogelijk is. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport check je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het advies is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je het kostenplaatje, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Breezand die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-breezand

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze professional neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde specialist. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Breezand (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Breezand.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan krijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Breezand laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Breezand vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit de buurt te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand doorzoek je adres-informatie van mogelijk interessante experts die diensten aanbieden in de gemeente Hollands Kroon. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Breezand

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Breezand die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids introduceren we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over LED-lampen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Breezand

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1420,00€295,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6140,00€995,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4585,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3390,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1150,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Breezand is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Breezand: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie, Essent en Delta, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.600 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Breezand kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.950 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Breezand. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijst met relevante en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Breezand!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Breezand: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Breezand

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand kan je aan de slag met handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Breezand.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, ramen, dak, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Breezand afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Oudesluis, Wieringerwaard en Callantsoog).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Breezand

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Breezand?

Een energie maatwerkadvies Breezand is een advies met suggesties voor de vergroening van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 – €315,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €265,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Breezand te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Breezand voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie