Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wieringerwaard

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Wieringerwaard kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energierapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Wieringerwaard die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wieringerwaard

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde energie-expert. Deskundige en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wieringerwaard (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geeft een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve adviseur. De juiste maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te vragen van ervaren experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een lijst met werkzaamheden die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Wieringerwaard.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en analyseert welke duurzame investeringen gunstig zijn. Vervolgens verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wieringerwaard laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wieringerwaard vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een professionele maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder doorzoek je naam + adresgegevens van goede adviesbedrijven die werken in de gemeente Hollands Kroon. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Wieringerwaard

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wieringerwaard waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder check je de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over elektrisch koken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wieringerwaard

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3325,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6250,00€575,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4950,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3295,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€49,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1100,00€200,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Wieringerwaard is een minimale vereiste. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand tref je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wieringerwaard: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Eneco, Engie & Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.700 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Wieringerwaard laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.300 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €210,00 – €475,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Wieringerwaard. In de box hieronder check je een weergave met relevante en gunstig geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Wieringerwaard!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Wieringerwaard: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wieringerwaard

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand delen wij up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Wieringerwaard.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van (spouw)muur, wanden, dak, vloer, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Wieringerwaard bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Callantsoog, Kolhorn en Anna Paulowna).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Wieringerwaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wieringerwaard?

Dit energie maatwerkadvies Wieringerwaard is een energieplan met aanbevelingen voor de vergroening van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit document een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €245,00 tot wel €300,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Wieringerwaard te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wieringerwaard voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie