Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Barsingerhorn

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Barsingerhorn is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het plan beschrijven ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je een kostenbegroting wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Barsingerhorn die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-barsingerhorn

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energiecoach komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare energiedeskundige. Deskundige en bedreven energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Barsingerhorn (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Erkende specialisten check je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is slim om enkele offertes te ontvangen van onafhankelijke energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een schema met investeringen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Barsingerhorn.

 4. Neem het energierapport door

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke maatregelen passen bij de woning. Kort daarop krijg je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Barsingerhorn laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Barsingerhorn vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. Het is beter om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder check je adres details van goede maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Hollands Kroon. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Barsingerhorn

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Barsingerhorn die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand beschrijven we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Barsingerhorn

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€2000,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11725,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4830,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3105,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€58,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €38,00€27,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Barsingerhorn is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte check je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Barsingerhorn: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie of Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Barsingerhorn laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.800 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Barsingerhorn. Hieronder delen we daarom een aantal effectieve en niet al te dure duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Barsingerhorn!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Barsingerhorn: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Barsingerhorn

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder tref je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Barsingerhorn.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, ramen, wanden, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Barsingerhorn vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Breezand, Haringhuizen en Wieringerwaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Barsingerhorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Barsingerhorn?

Dit energie maatwerkadvies Barsingerhorn is een plan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Via dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €210,00 – €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Barsingerhorn te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Barsingerhorn voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie