Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haringhuizen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Haringhuizen is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan toont aan welke maatregelen passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het energieadvies beschrijven ze uitgebreid de kosten en baten van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een plan met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Haringhuizen die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-haringhuizen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verlagen. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haringhuizen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport biedt een lijst met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energie-expert. Betrouwbare vakmensen kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om meerdere offertes te zoeken van deskundige maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een complete samenvatting met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Haringhuizen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en rekent uit welke energiebesparende maatregelen passen bij de woning. Vervolgens ontvang je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel delen ze details zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Haringhuizen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Haringhuizen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve vakman. Het is slim om een adviesbureau uit de omgeving te nemen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Hollands Kroon. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
DEN TechniekStevinstraat 12 A1704RNHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Haringhuizen

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haringhuizen die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids bespreken we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over vloer isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Haringhuizen

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2010,00€160,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€650,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5160,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3395,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€58,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €420,00€38,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Haringhuizen is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder vind je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Haringhuizen: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie & Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Delta. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Haringhuizen laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.650 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 – €450,00 per element.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Haringhuizen. Hieronder verstrekken we een weergave met impactvolle en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Haringhuizen!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Haringhuizen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het rapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Haringhuizen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder bespreken we bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Haringhuizen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, gevel, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Haringhuizen opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Wieringerwaard, Wieringerwerf en Kolhorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Haringhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haringhuizen?

Het energie maatwerkadvies Haringhuizen is een rapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het plan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 t/m €290,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Haringhuizen op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Haringhuizen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een groenere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie