Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Middenmeer

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Middenmeer kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het plan verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan check je uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het plan is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een verslag met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Middenmeer die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-middenmeer

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Middenmeer (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een overzicht met verschillende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerkadviseur. Gecertificeerde specialisten kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes op te vragen van gediplomeerde adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Middenmeer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie expert neemt de woning op en berekent welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verstuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je details zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Middenmeer laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Middenmeer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder delen we namen en adressen van kwalitatieve maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Middenmeer

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Middenmeer waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand beschrijven we de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over HR+++ glas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Middenmeer

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1705,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4345,00€1040,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5155,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3055,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€470,00€33,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,75€31,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Middenmeer is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Middenmeer: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie, Eneco & Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Middenmeer laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Middenmeer. In dit blokje delen we daarom een schema met handige en betaalbare energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Middenmeer!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Middenmeer: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Middenmeer

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder vind je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Middenmeer.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van dak, (spouw)muur, vloer, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Middenmeer afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Wieringerwerf, Hippolytushoef en Kreileroord).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Middenmeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Middenmeer?

Dit energie maatwerkadvies Middenmeer is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan biedt per maatregel het budget en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 tot ongeveer €350,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €280,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Middenmeer te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Middenmeer voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie