Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hippolytushoef

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hippolytushoef kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat woningeigenaren zien welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie kun je meer info vinden over de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hippolytushoef die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hippolytushoef

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze deskundige analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Professionele en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hippolytushoef (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde experts zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om diverse offertes te zoeken van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met duurzame investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hippolytushoef.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en bekijkt welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verstuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze aspecten zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hippolytushoef laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hippolytushoef vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is verstandig om een adviesbureau uit de omgeving te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we namen en adressen van professionele energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hippolytushoef

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hippolytushoef waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder behandelen we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hippolytushoef

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1010,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6145,00€895,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5000,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3175,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€24,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €610,00€46,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Hippolytushoef is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hippolytushoef: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Eneco, GreenChoice en Vandebron, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €6.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Hippolytushoef laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.400 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 tot €550,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hippolytushoef. In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met effectieve en niet al te dure maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hippolytushoef!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hippolytushoef: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hippolytushoef

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hippolytushoef.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, vloer, ramen, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hippolytushoef opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kreileroord, Westerland en Slootdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Hippolytushoef

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hippolytushoef?

Dit energie maatwerkadvies Hippolytushoef is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit besparingsplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €240,00 t/m €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €255,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hippolytushoef te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hippolytushoef voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie