Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westerland

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Westerland biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en deelt de verschillende optie. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies check je grondig de kosten en baten van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp vind je de geraamde kosten, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Westerland die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westerland

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele specialist op het gebied van energie. Professionele en neutrale energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westerland (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geef je inzicht in bruikbare duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om diverse offertes te verkrijgen van betrouwbare adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een overzicht van maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Westerland.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Kort hierop stuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen check je bijzonderheden als een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westerland laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Westerland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale vakman. Het is aan te bevelen om een adviseur uit de buurt te contacteren. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder bieden we namen en adressen van betrouwbare energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hollands Kroon. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Westerland

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westerland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder vind je de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over spouwmuur isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Westerland

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1730,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6270,00€1040,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4895,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3240,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1125,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Westerland is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Westerland: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Essent & Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Westerland aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.250 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €160,00 – €550,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Westerland. In dit blokje delen we daarom een weergave met effectieve en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Westerland!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Westerland: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Westerland

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder bieden we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Westerland.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan vloer, gevel, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Westerland opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Slootdorp, Den Oever en Middenmeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Westerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westerland?

Een energie maatwerkadvies Westerland is een advies met verschillende opties voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot wel €300,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Westerland op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Westerland voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie