Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Oever

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Den Oever kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en analyseert wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport bieden ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per maatregel check je de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Den Oever die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-oever

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Oever (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport helpt je op weg met verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, buitenmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energie-specialist. De juiste specialisten kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om diverse offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Den Oever.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Oever laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Den Oever vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende vakman. Het is raadzaam om een adviseur uit de buurt te kiezen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand doorzoek je namen en adressen van mogelijk interessante specialisten die werken in de gemeente Hollands Kroon. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Den Oever

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Oever waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen kopen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Den Oever

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer info)€2135,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5280,00€1005,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5465,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2970,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€57,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,15€6,05 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Den Oever is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand verstrekken we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Den Oever: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall, Eneco & Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Den Oever laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Den Oever. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met impactvolle en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Den Oever!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Den Oever: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Den Oever

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder bieden we handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Den Oever.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hollands Kroon hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hollands Kroon kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Den Oever opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Middenmeer, Julianadorp en Hippolytushoef).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hollands Kroon.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Den Oever

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Oever?

Een energie maatwerkadvies Den Oever is een plan met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot wel €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €245,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Oever te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Den Oever voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie