Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Julianadorp

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Julianadorp biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport tref je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het plan is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een plan met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Julianadorp die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-julianadorp

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het document wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Deskundige en neutrale energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Julianadorp (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een schema met alle energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerkadviseur. Professionele maatwerkadviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te zoeken van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Julianadorp.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt op locatie en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop mailt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze aspecten zoals een kostenbegroting, de besparing en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Julianadorp laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Julianadorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale expert. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de omgeving te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder doorzoek je adres-informatie van erkende specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Den Helder. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Julianadorp

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Julianadorp waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand beschrijven we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Julianadorp

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4310,00€510,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6325,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4845,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2990,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€52,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1050,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Julianadorp is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder check je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Julianadorp: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Engie, Essent & Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Julianadorp laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.650 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €195,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Julianadorp. Bijgaand lees je een aantal effectieve en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Julianadorp!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Julianadorp: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur analyseert de woning en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Julianadorp

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder vind je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Julianadorp.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, ramen, dak, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Den Helder hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Den Helder zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Julianadorp afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Hippolytushoef, Huisduinen en Westerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Den Helder.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Julianadorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Julianadorp?

Dit energie maatwerkadvies Julianadorp is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document biedt per maatregel het budget en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot en met €325,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €250,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Julianadorp te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Julianadorp voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie