Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Helder

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Den Helder biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en test waar de kansen liggen. Het energierapport verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport bekijk je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je de geraamde kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Den Helder die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-helder

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze deskundige neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren specialist op het gebied van energie. Deskundige en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Helder (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een overzicht met verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met EPS en het toepassen van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energieadviseur. Gediplomeerde bedrijven kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om verschillende offertes op te zoeken van gekwalificeerde adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een schema met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Den Helder.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en bekijkt welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop krijg je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Helder laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Den Helder vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Het is goed om een specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel lees je adresgegevens van goede experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Den Helder. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Miller ServicesHemelboog Binnen 1331705SLHeerhugowaard
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Den Helder

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Helder waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder delen wij de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over tochtwerende strips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Den Helder

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€2130,00€280,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11925,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5100,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2905,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€34,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €19,50€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Den Helder is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Den Helder: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Engie, Vattenfall en Oxxio, Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Den Helder kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.350 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 tot €325,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Den Helder. Hieronder vind je om die reden een overzicht met effectieve en voordelige verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Den Helder!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Den Helder: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Den Helder

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder bieden we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Den Helder.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van gevel, wanden, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Den Helder biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Den Helder zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Den Helder afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Dijk en Waard, Schagen en Texel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Den Helder.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Den Helder

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Helder?

Dit energie maatwerkadvies Den Helder is een document met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €235,00 tot €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €260,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Helder aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Den Helder voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een hogere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie