Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Huisduinen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Huisduinen is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport bekijk je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het energieplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een verslag met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de geschatte kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Huisduinen die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-huisduinen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare energie-expert. Professionele en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Huisduinen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met steenwol en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Professionele energieadviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om meerdere offertes op te zoeken van ervaren adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een schema met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Huisduinen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt langs en inspecteert welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als het financiële plaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Huisduinen laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Huisduinen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale expert. Het is nuttig om een specialist uit de regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder bieden we gegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Den Helder. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
Zuurbier vastgoedKorte Ruigeweg 141751DESchagerbrug
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Huisduinen

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Huisduinen met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids delen wij de meest interessante maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnestroom opwekken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Huisduinen

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2245,00€180,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6160,00€925,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5035,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3045,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€31,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €600,00€39,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Huisduinen is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder behandelen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Huisduinen: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.300 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Huisduinen laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.550 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 tot €525,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Huisduinen. Onderstaand verstrekken we een aantal belangrijke en goedkope duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Huisduinen!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Huisduinen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Huisduinen

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand vind je een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Huisduinen.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van wanden, dak, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Den Helder hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Den Helder kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Huisduinen afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Westerland, Den Burg en Den Oever).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Den Helder.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Huisduinen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Huisduinen?

Een energie maatwerkadvies Huisduinen is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan geeft per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €250,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Huisduinen te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Huisduinen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie