Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Burg

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Den Burg is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en bekijkt waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieadvies tref je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de verschillende woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een verduurzamingsplan met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Den Burg die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-burg

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In dit rapport wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze professional check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Burg (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om 2 of 3 offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Den Burg.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en checkt welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze details zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Burg laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Den Burg vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energieadviseur. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Texel. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Den Burg

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Burg die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder bieden we informatie rondom de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Den Burg

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4550,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6105,00€1035,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4790,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2870,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€315,00€37,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1075,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Den Burg is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder delen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Den Burg: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice of Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Den Burg aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.100 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 – €550,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Den Burg. Bijgaand delen we daarom een overzicht met effectieve en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Den Burg!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Den Burg: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Den Burg

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Den Burg.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, dak, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Texel biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Texel vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Den Burg gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Den Oever, Oudeschild en Julianadorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Texel.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Den Burg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Burg?

Een energie maatwerkadvies Den Burg is een concept plan inclusief suggesties voor de vergroening van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan komt per maatregel met de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke investeringen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €195,00 t/m €290,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Burg op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Den Burg voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie