Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Texel

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Texel is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport laat jouw zien welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies check je heel specifiek de kosten en baten van de verschillende investeringsopties. Het energieplan is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Texel die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-texel

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verkleinen. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur neem contact op om kennis te maken. Deze vakman analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige maatwerkadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Texel (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met bruikbare vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie-expert. Objectieve adviesbureaus zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om diverse offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Texel.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert komt bij je thuis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Texel laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Texel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale specialist. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de omgeving te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we gegevens van goede energie experts die werken in de gemeente Texel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Texel

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Texel waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder delen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over LED-lampen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Texel

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2385,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10900,00€700,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4960,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2950,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€410,00€22,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1325,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Texel is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand bieden we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Texel: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie of Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.300 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Texel laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.600 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Texel. In de box hieronder delen we daarom een lijstje met handige en voordelige maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Texel!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Texel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Texel

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder lees je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Texel.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Texel biedt mogelijk aanvullende regionale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Texel vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Texel opzoeken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Schagen, Hollands Kroon en Alkmaar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Texel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Texel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Texel?

Het energie maatwerkadvies Texel is een adviesrapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de investering en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €245,00 – €295,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €240,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Texel te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Texel voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie