Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Hoorn

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Den Hoorn geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en inspecteert de verschillende optie. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het energierapport vind je uitgebreid de kosten en baten van de populaire verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een rapport met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Den Hoorn die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-hoorn

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gediplomeerde energieadviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Hoorn (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Professionele maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om diverse offertes aan te vragen van deskundige adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Den Hoorn.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later ontvang je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Hoorn laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Den Hoorn vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie specialist. Wij adviseren om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder delen we gegevens van professionele experts die actief zijn in de gemeente Texel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Den Hoorn

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Hoorn die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder bespreken we de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over hybride warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Den Hoorn

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2470,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5515,00€1055,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5235,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3160,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€490,00€51,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,45€8,10 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Den Hoorn is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Den Hoorn: betaalbaar en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Essent & Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.150 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Den Hoorn laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.000 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Den Hoorn. In het gedeelte hieronder doorzoek je een weergave met krachtige en laag geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Den Hoorn!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Den Hoorn: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Den Hoorn

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand bespreken we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Den Hoorn.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, wanden, gevel, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Texel heeft mogelijk verschillende individuele subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Texel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Den Hoorn opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. De Waal, Oudorp en De Cocksdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Texel.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Den Hoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Hoorn?

Dit energie maatwerkadvies Den Hoorn is een adviesplan met concrete maatregelen voor de vergroening van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de geraamde kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €215,00 tot en met €285,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €270,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Den Hoorn te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Den Hoorn voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie