Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Cocksdorp

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies De Cocksdorp is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies bekijk je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een aanbevelingen-rapport met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de verwachte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in De Cocksdorp die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-cocksdorp

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verminderen. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze expert loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren vakman. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Cocksdorp (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van verschillende energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Deskundige adviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om meerdere offertes op te zoeken van deskundige energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een overzicht van investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in De Cocksdorp.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en onderbouwt welke opties passen bij de woning. Binnen een paar dagen mailt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in De Cocksdorp laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur De Cocksdorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Texel. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van De Cocksdorp

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Cocksdorp met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder noemen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over water-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in De Cocksdorp

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1855,00€150,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12075,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4955,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3155,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€48,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €35,00€30,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in De Cocksdorp is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder lees je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp De Cocksdorp: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Budget Energie & Powerpeers, Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.300 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in De Cocksdorp laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.400 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €180,00 tot €325,00 per element.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in De Cocksdorp. In de box hieronder doorzoek je een aantal effectieve en voordelige duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in De Cocksdorp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel De Cocksdorp: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in De Cocksdorp

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder tref je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in De Cocksdorp.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van vloer, (spouw)muur, gevel, wanden, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Texel hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Texel zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening De Cocksdorp opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Den Burg, De Koog en Oudeschild).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Texel.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in De Cocksdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Cocksdorp?

Het energie maatwerkadvies De Cocksdorp is een concept plan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de investering en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot en met €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in De Cocksdorp te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in De Cocksdorp voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie