Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Koog

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies De Koog biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en omschrijft waar de kansen liggen. Het onderzoek verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel lees je de investering, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in De Koog die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-koog

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te drukken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve energie-expert. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Koog (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan geef je inzicht in verschillende duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Betrouwbare bedrijven zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van betrouwbare energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in De Koog.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau loopt door de woning en beschrijft welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan krijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Koog laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur De Koog vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie specialist. Het is aan te raden om een expert uit de buurt te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder behandelen we naam + adresgegevens van professionele EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Texel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van De Koog

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Koog die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder beschrijven we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over bodem-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in De Koog

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1015,00€265,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10475,00€780,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5250,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2925,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€54,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1200,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in De Koog is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte check je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp De Koog: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall en United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Powerpeers. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €4.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in De Koog laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.300 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 t/m €500,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in De Koog. Bijgaand delen wij een lijstje met relevante en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in De Koog!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel De Koog: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het document geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in De Koog

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen wij up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in De Koog.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van gevel, (spouw)muur, dak, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Texel biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Texel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening De Koog gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Oudeschild, Den Hoorn en De Waal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Texel.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in De Koog

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Koog?

Het energie maatwerkadvies De Koog is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel het budget en de besparing. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke keuzes de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €225,00 tot €305,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €280,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in De Koog te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in De Koog voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie