Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Waal

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies De Waal is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieplan doorzoek je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in De Waal die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-waal

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale energie-expert. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Waal (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geef je inzicht in diverse vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van de buitengevel en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare energie-specialist. Betrouwbare maatwerkadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om 2 of 3 offertes op te zoeken van gecertificeerde adviesbedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in De Waal.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verstuurt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel check je onderdelen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Waal laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur De Waal vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energie expert uit de buurt te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder doorzoek je contactgegevens van kwalitatieve maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Texel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau BaekSchilderend 541791BHDen Burg
Ridoh B.V.Paternosterstraat 41811KGAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
R. Bos DienstverleningMiddelzand 44471788JGJulianadorp
Stemi B.V.Wagendwarspad 31771RNWieringerwerf
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio De Waal

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Waal die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids noemen we goede maatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over lucht-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in De Waal

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3445,00€475,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11225,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5340,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2840,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€30,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €570,00€42,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in De Waal is een minimale vereiste. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bieden we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Waal: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in De Waal laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.600 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 tot €500,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in De Waal. In dit blokje doorzoek je een overzicht met relevante en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in De Waal!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel De Waal: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in De Waal

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder vind je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in De Waal.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van vloer, dak, wanden, gevel, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Texel heeft mogelijk verschillende individuele subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Texel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening De Waal opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Huisduinen, De Cocksdorp en Den Burg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Texel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in De Waal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Waal?

Het energie maatwerkadvies De Waal is een energieadvies met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 t/m €320,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €255,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in De Waal aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte kosten en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in De Waal voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie