Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudorp

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oudorp is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport bekijk je nauwkeurig de kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het energieplan is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een plan met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Oudorp die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudorp

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minderen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde energie-expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudorp (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geef je inzicht in uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Gekwalificeerde energie adviseurs zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om verschillende offertes op te vragen van betrouwbare adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een advies met investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oudorp.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan mailt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel check je randzaken zoals een kostenbegroting, het rendement en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudorp laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oudorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele vakman. Wij adviseren om een specialist uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder doorzoek je adres details van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Alkmaar. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oudorp

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudorp waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids behandelen we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oudorp

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1220,00€400,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11375,00€650,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4785,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3195,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€55,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €28,50€27,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Oudorp is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudorp: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Engie, Budget Energie, Eneco, Vattenfall & United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Oudorp bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost ongeveer €3.800 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 – €400,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oudorp. Hieronder tref je een aantal krachtige en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Oudorp!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Oudorp: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oudorp

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Oudorp.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, vloer, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Oudorp aanvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. De Cocksdorp, Koedijk en De Koog).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Oudorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudorp?

Het energie maatwerkadvies Oudorp is een adviesplan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 – €330,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudorp te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het gebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oudorp voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie