Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Koedijk

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Koedijk biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en inspecteert de diverse opties. Het plan laat jouw zien welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het energierapport onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Koedijk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-koedijk

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde expert. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Koedijk (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in alle vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van voorzetwandisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige adviseur. De juiste adviesbureaus zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om meerdere offertes op te vragen van ervaren maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een lijst met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Koedijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt langs en zoekt uit welke opties hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de minimale prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Koedijk laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Koedijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de buurt te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van betrouwbare energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Dijk en Waard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Koedijk

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Koedijk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder vind je de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over zonneboilers.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Koedijk

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2475,00€180,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10400,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5065,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2895,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€350,00€48,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €455,00€43,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Koedijk is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder behandelen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Koedijk: betaalbaar en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Eneco, Budget Energie & Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Koedijk kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.500 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 – €500,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Koedijk. Bijgaand delen we daarom een lijstje met impactvolle en goedkope vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Koedijk!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Koedijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Koedijk

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bespreken we bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Koedijk.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van dak, vloer, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Dijk en Waard heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dijk en Waard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Koedijk bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. De Koog, Sint Pancras en Den Hoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dijk en Waard.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Koedijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Koedijk?

Dit energie maatwerkadvies Koedijk is een energieplan met suggesties voor het energiezuinig maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot wel €295,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Koedijk te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Koedijk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie