Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint Pancras

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Sint Pancras is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies bekijk je grondig de totale kosten en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sint Pancras die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-pancras

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te beperken. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele maatwerkadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint Pancras (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport helpt je op weg met diverse duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Objectieve adviesbedrijven vind je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om enkele offertes op te vragen van gekwalificeerde adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een weergave met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Sint Pancras.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau komt op locatie en checkt welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint Pancras laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Sint Pancras vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een specialist rondom je woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van mogelijke experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Dijk en Waard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Sint Pancras

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint Pancras die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Sint Pancras

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1095,00€260,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4165,00€1020,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5420,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3070,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€35,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1375,00€185,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Sint Pancras is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bieden we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sint Pancras: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice of Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.250 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Sint Pancras kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.950 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 t/m €475,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Sint Pancras. In de box hieronder verstrekken we een lijst met populaire en laag geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Sint Pancras!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Sint Pancras: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Sint Pancras

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder onderzoek je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Sint Pancras.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van dak, vloer, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dijk en Waard hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Dijk en Waard zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Sint Pancras opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Den Hoorn, Stompetoren en Oudorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dijk en Waard.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Sint Pancras

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint Pancras?

Dit energie maatwerkadvies Sint Pancras is een besparingsadvies met suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type huis, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot €340,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Sint Pancras aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Sint Pancras voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een versterkte energieprestatie geeft lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie