Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stompetoren

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Stompetoren kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport vind je in detail de kosten en de terugverdientijd van de diverse duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Stompetoren die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-stompetoren

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In het document wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde vakman. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stompetoren (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geef je inzicht in bruikbare duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energieadviseur. Ervaren maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te verkrijgen van ervaren bedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Stompetoren.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen ontvang je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Stompetoren laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Stompetoren vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve energieadviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder doorzoek je naam + adresgegevens van mogelijke specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Alkmaar. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Stompetoren

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stompetoren waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids introduceren we de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over CV-ketels.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Stompetoren

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2415,00€140,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11475,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5155,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3205,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€38,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,90€5,60 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Stompetoren is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Stompetoren: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie, Essent & Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.500 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Stompetoren laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost ongeveer €4.000 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 tot €475,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Stompetoren. In dit blokje vind je om die reden een aantal effectieve en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Stompetoren!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Stompetoren: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Stompetoren

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand delen wij handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Stompetoren.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van (spouw)muur, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Alkmaar hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Stompetoren afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Oudorp, Oterleek en Koedijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Stompetoren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stompetoren?

Een energie maatwerkadvies Stompetoren is een besparingsadvies met suggesties voor het energiezuinig maken van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot wel €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €260,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Stompetoren te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Stompetoren voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie