Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oterleek

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Oterleek kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan delen ze uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een energierapport met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze toont het rapport het kostenplaatje, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oterleek die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oterleek

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende specialist op het gebied van energie. Professionele en bedreven energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oterleek (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies biedt een lijst met diverse maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energie-specialist. Gecertificeerde specialisten kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om diverse offertes op te vragen van professionele energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oterleek.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en calculeert welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop stuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen check je onderdelen zoals een kostenbegroting, het rendement en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oterleek laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oterleek vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een expert rondom je woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder lees je adresgegevens van goede energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Alkmaar. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oterleek

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oterleek die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder noemen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over ventileren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Oterleek

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2345,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11900,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4855,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3330,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€21,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,25€32,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Oterleek is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bieden we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oterleek: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.450 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Oterleek laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 t/m €350,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Oterleek. Bijgaand tref je een aantal krachtige en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Oterleek!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Oterleek: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Oterleek

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder vind je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Oterleek.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Oterleek gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Koedijk, Grootschermer en Sint Pancras).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Oterleek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oterleek?

Een energie maatwerkadvies Oterleek is een besparingsrapport met suggesties voor het vergroenen van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot en met €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €275,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Oterleek te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oterleek voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Goede energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie