Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Grootschermer

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Grootschermer biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en deelt wat er mogelijk is. Het plan laat jouw zien welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies doorzoek je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het rapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een energieplan met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Grootschermer die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-grootschermer

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te drukken. In het advies wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve maatwerkadviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Grootschermer (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan helpt je op weg met bruikbare duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren adviseur. Erkende energie experts kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te ontvangen van objectieve energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Grootschermer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt langs en rekent uit welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel toont het rapport eigenschappen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Grootschermer laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Grootschermer vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende energieadviseur. Het is wijs om een adviesbureau uit jouw eigen regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Alkmaar. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
VabetraTuinderspad 1491813CXAlkmaar
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Grootschermer

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Grootschermer waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand noemen we de meest geschikte maatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over energiebesparende maatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Grootschermer

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1810,00€340,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11825,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5155,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3190,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€43,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €590,00€47,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Grootschermer is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte behandelen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Grootschermer: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Essent of Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €4.500 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Grootschermer laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.400 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Grootschermer. Bijgaand check je een overzicht met impactvolle en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Grootschermer!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Grootschermer: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Grootschermer

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje bespreken we een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Grootschermer.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van wanden, dak, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Grootschermer opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Sint Pancras, Zuidschermer en Stompetoren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Grootschermer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Grootschermer?

Een energie maatwerkadvies Grootschermer is een document inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Grootschermer te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Grootschermer voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie