Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidschermer

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidschermer is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en omschrijft de verschillende optie. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke investeringen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport delen ze uitgebreid de totale kosten en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp toont het rapport de minimale prijzen, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zuidschermer die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidschermer

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minderen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale adviseur. Deskundige en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidschermer (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geeft een schema met diverse maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. Gecertificeerde experts zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te ontvangen van deskundige energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zuidschermer.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur bezoekt je aan huis en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidschermer laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zuidschermer vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige specialist. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit de buurt te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van erkende maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Alkmaar. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zuidschermer

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidschermer die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder kan je aan de slag met de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over woning isolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zuidschermer

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1905,00€115,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11950,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4710,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3235,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€490,00€24,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €410,00€42,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Zuidschermer is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder vind je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zuidschermer: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice, Eneco en Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Zuidschermer laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een extra buffervat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er al voor €3.650 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 tot €400,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Zuidschermer. Onderstaand check je een lijstje met impactvolle en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zuidschermer!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Zuidschermer: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zuidschermer

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder doorzoek je handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Zuidschermer.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan ramen, vloer, dak, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zuidschermer gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Stompetoren, Driehuizen en Oterleek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Zuidschermer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidschermer?

Dit energie maatwerkadvies Zuidschermer is een rapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de geschatte kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot en met €340,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €275,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidschermer te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Zuidschermer voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie