Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Driehuizen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Driehuizen kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het energieadvies is concreet en vertelt welke investeringen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport vind je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de diverse maatregelen. Het energiebesparingsadvies is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Driehuizen die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-driehuizen

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te reduceren In het plan wordt uitvoerig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Driehuizen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Professionele specialisten kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om verschillende offertes op te zoeken van ervaren energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Driehuizen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert komt thuis langs en zoekt uit welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later stuurt hij een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je aspecten zoals de verwachte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Driehuizen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Driehuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele specialist. Het is verstandig om een energie expert uit de omgeving te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder delen we adres details van erkende energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Alkmaar. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Green UsMunnikenweg 601823DDAlkmaar
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Driehuizen

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Driehuizen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we goede vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over vloerisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Driehuizen

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3575,00€475,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10800,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5320,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3315,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€32,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,15€7,25 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Driehuizen is een slimme investering. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte bieden we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Driehuizen: betaalbaar en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Eneco of Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €4.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Driehuizen bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €230,00 – €550,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Driehuizen. In de box hieronder vind je daarom een schema met doelgerichte en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Driehuizen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Driehuizen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Driehuizen

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder lees je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Driehuizen.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Driehuizen gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Oterleek, Bergen en Grootschermer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Driehuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Driehuizen?

Dit energie maatwerkadvies Driehuizen is een adviesrapport met verschillende opties voor het verduurzamen van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €240,00 t/m €315,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €230,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Driehuizen te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Driehuizen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie