Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bergen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bergen is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit de diverse opties. Het rapport geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport delen ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp lees je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Bergen die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bergen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Professionele en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bergen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. Erkende energie experts check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is goed om enkele offertes te verkrijgen van neutrale energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Bergen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en inspecteert welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop krijg je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Bergen laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Bergen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is wijs om een energieadviseur rondom je woonplaats te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Bergen Noord-Holland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Bergen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bergen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over dakisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bergen

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1035,00€335,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5180,00€1100,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4580,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3200,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€56,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,25€28,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Bergen is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bekijk je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bergen: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent of Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Bergen bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €170,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Bergen. Onderstaand vind je een aantal impactvolle en betaalbare duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Bergen!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Bergen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bergen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder onderzoek je up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Bergen.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van dak, vloer, wanden, gevel, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Bergen Noord-Holland biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Noord-Holland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Bergen aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Grootschermer, Bergen aan Zee en Zuidschermer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Bergen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bergen?

Een energie maatwerkadvies Bergen is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het verduurzamen van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 tot €340,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €260,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Bergen te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bergen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie