Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bergen Noord-Holland

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Bergen Noord-Holland biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en bekijkt waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies bekijk je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bergen Noord-Holland die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bergen-noord-holland

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het advies wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze expert doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde specialist. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bergen Noord-Holland (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document bevat een weergaven van innovatieve maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energie-specialist. Professionele energieadviseurs zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om verschillende offertes aan te vragen van neutrale specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Bergen Noord-Holland.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens ontvang je een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bergen Noord-Holland laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Bergen Noord-Holland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is nuttig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Bergen Noord-Holland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Bergen Noord-Holland

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bergen Noord-Holland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids vind je de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Bergen Noord-Holland

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3390,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12050,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4865,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2845,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Bergen Noord-Holland is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder verstrekken we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Bergen Noord-Holland: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie & Vandebron, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Delta. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Bergen Noord-Holland laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.550 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 t/m €325,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Bergen Noord-Holland. In het gedeelte hieronder verstrekken we een schema met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bergen Noord-Holland!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Bergen Noord-Holland: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bergen Noord-Holland

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand tref je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Bergen Noord-Holland.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bergen Noord-Holland heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Noord-Holland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Bergen Noord-Holland vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Texel, Alkmaar en Castricum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Bergen Noord-Holland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bergen Noord-Holland?

Dit energie maatwerkadvies Bergen Noord-Holland is een advies met verschillende opties voor het vergroenen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan komt per maatregel met de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke opties de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit energieadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €220,00 – €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Bergen Noord-Holland te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Bergen Noord-Holland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie