Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Egmond aan den Hoef

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Egmond aan den Hoef is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de kansen liggen. Het energierapport laat jouw zien welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies beschrijven ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Egmond aan den Hoef die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-egmond-aan-den-hoef

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze expert check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren adviseur. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Egmond aan den Hoef (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies geeft een schema met bruikbare duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energieadviseur. Gekwalificeerde vakmensen kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om enkele offertes te verkrijgen van objectieve adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal ontdek je een advies met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Egmond aan den Hoef.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur bezoekt je aan huis en calculeert welke maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Egmond aan den Hoef laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Egmond aan den Hoef vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is slim om een energie-specialist uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder bieden we naam + adresgegevens van kwalitatieve adviseurs die actief zijn in de gemeente Bergen Noord-Holland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Calis AdviezenVennewatersweg 30 a1935ASEgmond-Binnen
Scheybeeck FacilitiesScheijbeecklaan 61942LXBeverwijk
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Egmond aan den Hoef

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Egmond aan den Hoef waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids delen wij de meest populaire duurzame oplossingen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen installeren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Egmond aan den Hoef

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1565,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6030,00€970,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4515,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3040,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€57,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1400,00€185,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Egmond aan den Hoef is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Egmond aan den Hoef: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Budget Energie, Engie en United Consumers, Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Egmond aan den Hoef kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.250 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Egmond aan den Hoef. Onderstaand tref je een lijst met relevante en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Egmond aan den Hoef!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Egmond aan den Hoef: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het advies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Egmond aan den Hoef

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand doorzoek je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Egmond aan den Hoef.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van gevel, dak, ramen, vloer, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Bergen Noord-Holland hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Noord-Holland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Egmond aan den Hoef opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Limmen, Egmond-Binnen en Akersloot).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Egmond aan den Hoef

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Egmond aan den Hoef?

Het energie maatwerkadvies Egmond aan den Hoef is een advies met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot wel €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Egmond aan den Hoef te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Egmond aan den Hoef voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie