Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Akersloot

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Akersloot zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke opties jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport beschrijven ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de investering, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Akersloot die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-akersloot

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energiecoach / deskundige. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Akersloot (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie-expert. Objectieve maatwerkadviesbureaus check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes aan te vragen van neutrale adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Akersloot.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist neemt de woning op en analyseert welke groene maatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel lees je randzaken zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Akersloot laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Akersloot vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende adviseur. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder vind je adresgegevens van mogelijk beschikbare specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Castricum. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Calis AdviezenVennewatersweg 30 a1935ASEgmond-Binnen
Scheybeeck FacilitiesScheijbeecklaan 61942LXBeverwijk
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Akersloot

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Akersloot die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids beschrijven we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuurisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Akersloot

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2180,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4170,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5240,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3015,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€55,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1125,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Akersloot is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte bekijk je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Akersloot: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice & Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Akersloot kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) kost ongeveer €3.400 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 tot €375,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Akersloot. Onderstaand vind je om die reden een weergave met effectieve en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Akersloot!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Akersloot: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Akersloot

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder delen wij handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Akersloot.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, ramen, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Castricum heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Castricum kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Akersloot opzoeken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Schoorl, Egmond aan Zee en Groet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Castricum.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Akersloot

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Akersloot?

Dit energie maatwerkadvies Akersloot is een concept plan met aanbevelingen voor het verduurzamen van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 t/m €295,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €280,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Akersloot te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Akersloot voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie