Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Egmond aan Zee

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Egmond aan Zee kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Egmond aan Zee die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-egmond-aan-zee

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren energieadviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Egmond aan Zee (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geeft een overzicht met diverse energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige adviseur. Betrouwbare energie experts kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is beter om verschillende offertes op te zoeken van onafhankelijke energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Egmond aan Zee.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke energiebesparende maatregelen passen bij de woning. Kort hierop stuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de minimale prijzen, de besparing per jaar en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Egmond aan Zee laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Egmond aan Zee vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een specialist uit de buurt te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder lees je namen en adressen van mogelijk interessante specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Bergen Noord-Holland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Calis AdviezenVennewatersweg 30 a1935ASEgmond-Binnen
Scheybeeck FacilitiesScheijbeecklaan 61942LXBeverwijk
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Egmond aan Zee

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Egmond aan Zee met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids kan je aan de slag met de beste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonnepanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Egmond aan Zee

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4545,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6435,00€805,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4710,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3120,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1275,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Egmond aan Zee is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder check je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Egmond aan Zee: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent & Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Egmond aan Zee kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost ongeveer €3.800 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 tot €350,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Egmond aan Zee. In de box hieronder vind je daarom een lijst met doelgerichte en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Egmond aan Zee!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Egmond aan Zee: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Egmond aan Zee

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje check je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Egmond aan Zee.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bergen Noord-Holland heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Noord-Holland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Egmond aan Zee gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Groet, Egmond aan den Hoef en Limmen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Egmond aan Zee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Egmond aan Zee?

Een energie maatwerkadvies Egmond aan Zee is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 tot ongeveer €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Egmond aan Zee te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Egmond aan Zee voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie