Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Groet

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Groet is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en test wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan doorzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het advies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel lees je een kostenbegroting de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Groet die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-groet

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Groet (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. De juiste adviesbureaus zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te ontvangen van gekwalificeerde specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Groet.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en checkt welke duurzame investeringen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals de geraamde kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Groet laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Groet vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is raadzaam om een energie-specialist uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder check je contactgegevens van kwalitatieve adviesbureaus die werken in de gemeente Bergen Noord-Holland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Groet

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Groet waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder beschrijven we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Groet

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3510,00€445,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10575,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4610,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2855,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€435,00€30,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1125,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Groet is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bekijk je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Groet: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie, Eneco & Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Groet aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.450 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 t/m €550,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Groet. In het gedeelte hieronder verstrekken we een weergave met populaire en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Groet!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Groet: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur analyseert de woning en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Groet

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder onderzoek je up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Groet.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bergen Noord-Holland biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Noord-Holland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Groet opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Bergen, Limmen en Bergen aan Zee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Groet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Groet?

Een energie maatwerkadvies Groet is een advies met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 t/m €300,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €255,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Groet te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Groet voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie