Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bergen aan Zee

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Bergen aan Zee is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bestudeert wat de opties zijn. Het plan is concreet en vertelt welke alternatieven passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan delen ze in detail het kostenplaatje en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Bergen aan Zee die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bergen-aan-zee

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minimaliseren. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren energiedeskundige. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bergen aan Zee (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een schema met innovatieve maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energieadviseur. De juiste energie adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te zoeken van professionele maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Bergen aan Zee.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur komt op locatie en bekijkt welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bergen aan Zee laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Bergen aan Zee vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energie expert. Het is aan te bevelen om een energieadviseur uit de omgeving te kiezen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder delen we naam + adresgegevens van mogelijke experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Bergen Noord-Holland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Bergen aan Zee

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bergen aan Zee met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder delen we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over gevelisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Bergen aan Zee

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1620,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4765,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5425,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3260,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€50,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Bergen aan Zee is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder delen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bergen aan Zee: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Engie & Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Bergen aan Zee laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €215,00 – €400,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Bergen aan Zee. In het gedeelte hieronder vind je een schema met relevante en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Bergen aan Zee!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Bergen aan Zee: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Bergen aan Zee

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder tref je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Bergen aan Zee.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, vloer, gevel, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bergen Noord-Holland heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Noord-Holland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bergen aan Zee vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Zuidschermer, Schoorl en Driehuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Bergen aan Zee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bergen aan Zee?

Het energie maatwerkadvies Bergen aan Zee is een adviesplan met suggesties voor het verduurzamen van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport geeft per maatregel een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit energieadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot €330,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €260,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Bergen aan Zee aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Bergen aan Zee voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie