Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schoorl

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Schoorl geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt de verschillende optie. Het rapport toont aan welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies onderschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de verschillende woningaanpassingen. Het plan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een rapport met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schoorl die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schoorl

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het plan wordt grondig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energiedeskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schoorl (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van alle vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van gevels en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele energieadviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus check je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om meerdere offertes op te zoeken van deskundige adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Schoorl.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Kort daarop verstuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schoorl laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Schoorl vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit de regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we adres details van erkende vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Bergen Noord-Holland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Schoorl

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schoorl waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over bodemisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Schoorl

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3310,00€405,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12100,00€710,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4600,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2970,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€475,00€23,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1400,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Schoorl is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder verstrekken we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schoorl: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall & Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.850 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Schoorl laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.800 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €215,00 – €375,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Schoorl. Onderstaand doorzoek je een aantal praktische en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Schoorl!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Schoorl: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Schoorl

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand tref je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Schoorl.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van dak, (spouw)muur, wanden, vloer, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bergen Noord-Holland biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergen Noord-Holland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Schoorl bekijken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Driehuizen, Groet en Bergen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Schoorl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schoorl?

Het energie maatwerkadvies Schoorl is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de geraamde kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €190,00 – €320,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Schoorl te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Schoorl voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie