Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Limmen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Limmen zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport check je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de diverse duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het budget, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Limmen die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-limmen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare energie-expert. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Limmen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Erkende adviesbureaus kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om 2 of 3 offertes op te zoeken van gecertificeerde energie experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een weergave met duurzame investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Limmen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel lees je aspecten zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Limmen laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Limmen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde specialist. Het is raadzaam om een energie-specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder delen we adres-informatie van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Castricum. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Limmen

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Limmen die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids delen we goede vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Limmen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3310,00€480,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11500,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5450,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€40,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1150,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Limmen is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder check je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Limmen: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie en United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Limmen laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.850 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 tot €375,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Limmen. In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met effectieve en interessant geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Limmen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Limmen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur bekijk het huis en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Limmen

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Limmen.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Castricum biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Castricum vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Limmen opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bergen aan Zee, Akersloot en Schoorl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Castricum.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Limmen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Limmen?

Dit energie maatwerkadvies Limmen is een rapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies komt per maatregel met een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot en met €290,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €260,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Limmen te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Limmen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie