Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Castricum

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Castricum is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en deelt de diverse opties. Het onderzoek laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan tref je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het plan is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een plan met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per keuze lees je het budget, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Castricum die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-castricum

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te drukken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare specialist. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Castricum (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Professionele EPA-adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om meerdere offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Castricum.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en checkt welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Castricum laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woning?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Castricum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Het is slim om een adviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder check je namen en adressen van mogelijke energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Castricum. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ABC Bouw-KundigLaan van Zeeman 251851SBHeiloo
Bouwadvies Wim BaltusPrins Bernhardstraat 241911GPUitgeest
Opstal Taxateurs B.V.Frans Halslaan 1 a1921ENAkersloot
Energielabel EigenhuisZuiddijk 31846LBZuidschermer
WoningscansSaturnusstraat 441829CZOudorp
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Castricum

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Castricum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder check je de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over vloer isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Castricum

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3475,00€415,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11500,00€730,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5100,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3290,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€46,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,25€32,50 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Castricum is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand vind je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Castricum: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall of Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Oxxio. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.600 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Castricum kopen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.950 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 tot €375,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Castricum. In het gedeelte hieronder delen wij een aantal populaire en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Castricum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Castricum: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Castricum

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Castricum.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, ramen, gevel, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Castricum biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Castricum kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Castricum bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Alkmaar, Heiloo en Uitgeest).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Castricum.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Castricum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Castricum?

Het energie maatwerkadvies Castricum is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 – €335,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €260,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Castricum te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het complex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Castricum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie